Băi de soare și lecturi fermecătoare: Top 10 cărți de citit la plajă

citeste-carte-la-plaja
Joi, 2 Iun. 2022

Băi de soare și lecturi fermecătoare: Top 10 cărți de citit la plajă

Marea te cheamă la ea cu un rucsac plin de cărți pe care să le citești cât stai la soare. Lecturile de vacanță au un farmec aparte și te încarcă de energie. Literatură contemporană, scriitori români, ficțiune, romane celebre, dar și poezie găsești în lista de recomandări glo™, reunite sub titlul „Top 10 cărți de citit la plajă”.

  1. Începem cu un clasic. Romanul scris de Elizabeth Gilbert „Mânâncă, roagă-te, iubește” se citește și se recitește oricând cu mare plăcere, mai ales vara, pe șezlong.

 

  1. Lecturi scurte, cam cât țin sesiunile de stat la plajă pe o parte și pe alta a corpului, găsești și în volumul „Literatura la feminin. O antologie”. Sunt nu mai puțin de 18 scriitoare din România pe care le vei descoperi în noua carte. O să-ți placă și o să te inspire.

 

  1. Continuăm în aceeași notă. „August”, de Elena Vlădăreanu, vine cu fix 10 micro-proze dintr-un final tumultos de vară cu relații încâlcite, mici bucurii și îndrăgostiri. După ce ai terminat cartea și vacanța, scrie cum a fost vara ta și păstrează foile cu povestea. Peste ani va fi o bucurie să o descoperi și să retrăiești amintirile.

 

  1. „Marinarul și alte ficțiuni”, de Fernando Pessoa, e doza de teatru și mister de care ai nevoie pentru o vară fierbinte. Cine știe, poate o vei citi chiar pe o plajă în Portugalia, de unde provine faimosul scriitor.

 

  1. Sau poate visezi la o „Vară italiană”. Atunci romanul semnat de Rebecca Serle te va teleporta direct la Positano, pe Coasta Amalfitană. Ce zici, pornești în călătorie?

 

Books Img

 

Vacanța e o poezie de citit și de trăit

  1. Dacă ai văzut deja celebrul film „A fost odată la Hollywood”, vara asta e timpul să citește cartea, mai ales că e debutul literar al regizorului Quentin Tarantino. Sau dacă nu ai urmărit pelicula, programează o vizionare după lectură și vezi care a fost mai pe gustul tău. Cartea sau filmul? S-ar putea să ai surprize.

 

  1. Privești cerul, simți adierea brizei, stai la soare și te bucuri te tot ceea ce-ți oferă natura. Iar în cartea „Culorile. Pasiune și mister”, de David Scott Kastan și Stephen Farthin, vei descoperi o altfel de magie. O să-ți placă „Culorile” și o să te inspire să combini în fel și chip lateralele dispozitivului tău hyper+ UNIQ.
  1. Printre romane, strecoară în bagajul de vacanță și un volum mai practic. De exemplu, „Dicționar de forme și genuri muzicale”, de Dumitru Bughici, se ascultă cu playlist-ul preferat în căști și agenda aproape ca să iei notițe.

 

  1. Poezia citită la malul mării are un farmec aparte. Îți recomandăm „Cartea plantelor și animalelor”, de Simona Popescu. Uite un fragment dintr-o mică poezie, care poartă titlul „Jurnal de vise”: „Ce-i cu toate păsările alea cu dor de ducă? / Ce multe sunt! Au umplut cerul. Unde mă aflu eu aici?

 

  1. Încheiem „Top 10 cărți de citit la plajă”, cu un roman de ficțiune. „Lumii îi spuneau pădure”, de Ursula K. Le Guin, e nou și pe val.

 

În pauzele de lectură, te invităm să revii pe blogul glo pentru inspirație și idei creative. Vacanță plăcută!

 

*(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

 

 

 

 

 

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.