Vizitează cele mai cool și necunoscute muzee din București

artwork
Joi, 26 Mai 2022

Vizitează cele mai cool și necunoscute muzee din București

După ce ai fost la Muzeul Național de Artă al României (MnAR), Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC), Muzeul Colecțiilor și casele memoriale din București, e timpul să iei la pas orașul pentru noi muzee interesante. glo™ te invită să te bucuri de artă și să te încarci de bună dispoziție cu fiecare loc descoperit.

Începem periplul pe Strada Parfumului, nr. 25-27, la Muzeul Recordurilor Românești. Aici te așteaptă colecții impresionate. Sunt expuse nu mai puțin de 30.000 de fiare de călcat din toate colțurile lumii, numeroase tirbușoare unicat cu decorațiuni speciale, aparate de fotografiat și telefoane vechi. Designeri și creativi, neapărat să mergeți la Muzeul Recordurilor Românești pentru inspirație și lecții de istorie. Mai multe detalii și programul de vizitare sunt pe site-ul muzeului.

Records Museum

 

Ți-e dor de MARe? Mergi la Muzeul de Artă Recentă (MARe), pe Bulevardul Primăverii, și descoperă artă românească și expoziții inedite. Stai cu ochii pe site și pe conturile lor de socializare. Cei de la MARe pregătesc constant ateliere, proiecții de scurt metraje, lansări și expoziții noi. După turul galeriei, mai rămâi la cafeneaua de la parterul muzeului. Numai bine, cât stai la cafea, urci în Instastories impresii la cald și fotografii cu tablourile care ți-au plăcut și, uite așa, le faci poftă de artă contemporană și prietenilor.

Maps

Dacă tot ești în zonă, fă un mic ocol, în plimbare, pe străzile cu nume de capitale și treci pe la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, Strada Londra, nr. 39. La ce glob pământesc uriaș te întâmpină la intrare, pregătește-te să plănuiești o nouă vacanță chiar acolo, inspirat de poveștile pe care urmează să le descoperi în casa-muzeu, cu vitralii și plafoane pictate. Poți cumpăra bilet online de pe site, de unde afli ce evenimente mai pun la cale.

 

„Noaptea muzeelor” e în fiecare zi

Când vrei să te bucuri de frumusețea Bucureștiului de odinioară, programează o vizită la Muzeul Micul Paris, în Centrul Vechi, pe Strada Lipscani, la nr.41. Salonul Franțuzesc și Salonul Oriental etalează mobilier, decorațiuni, accesorii și obiecte vestimentare unice. Descoperă pe site mai multe informații despre spațiul primitor și plin de povești.   

Încheiem turul cu Muzeul Kitschului Românesc, un loc unde o să te distrezi și o să faci foarte multe gif-uri și fotografii cu bibelouri, persane, mileuri și selfie-ul ăla tare cu carpeta „Răpirea din Serai”.

Kitsch

Transformă întâlnirea cu arta și istoria într-un bun obicei și mergi măcar o dată pe săptămână la muzeu. Nu uita de Art Safari, cel mai mare eveniment de artă din România, susținut de glo™. Te așteaptă tururi ghidate și colecții de artă contemporană semnate de artiști români talentați, adevărați #RebelsWithACause.

 

*(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

 

 

 

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.