Anul trecut a fost o          nouă Directivă a Comisiei     Europene pentru produsele din tutun încălzit, prin care se introduc noi restricții referitoare la modul în care sunt fabricate, ambalate şi comercializate produsele din tutun în Uniunea Europeană.

Anul trecut a fost aprobată o nouă Directivă a Comisiei Europene pentru produsele din tutun încălzit, prin care se introduc noi restricții referitoare la modul în care sunt fabricate, ambalate şi comercializate produsele din tutun în Uniunea Europeană

Prevederile Directivei Europene privind produsele din tutun încălzit au fost transpuse și în legislaţia românească [prin Ordonanța Guvernului nr. 23/2023 publicată în Monitorul Oficial în data de 20.07.2023].

Portofoliul consumabilelor compatibile cu dispozitivul glo™ include mai multe produse afectate de noua legislație din gamele neo™, Dunhill designed for glo™ și KENT designed for glo™. În consecință, următoarele produse vor trebui retrase până la data de 23 octombrie 2023:

Pregătim alte produse ce respectă noile cerinţe legale, astfel încât să îți putem oferi opțiuni care să răspundă cât mai bine preferințelor tale.

Găseşti mai jos răspunsuri la cele mai frecvent adresate întrebări pe această temă.

Ce sunt aromele caracteristice?

Aromele caracteristice sunt definite ca „un miros sau un gust diferit de cel al tutunului care este perceptibil în mod clar, care este determinat de un aditiv sau de o combinaţie de aditivi, incluzând neexhaustiv fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri, mentol sau vanilie, şi care este perceptibil înainte sau în timpul consumării produsului din tutun”.

Când vor intra în vigoare noile interdicții?

Interdicția „aromelor caracteristice” pentru produsele din tutun încălzit în Romania va intra în vigoare din 23 octombrie 2023, deoarece Directiva Comisiei Europene care impune aceste restrictii a fost transpusa prin Ordonanta Guvernului nr. 23/2023 publicata în Monitorul Oficial în data de 20.07.2023. Interdicția „aromelor caracteristice” pentru produsele din tutun încălzit în celelalte țări ale Uniunii Europene ar trebui să intre în vigoare tot din 23 octombrie 2023. Cu toate acestea, este la latitudinea fiecărei țări din UE să elaboreze propriile legi naționale pentru a determina modul de aplicare a acestor norme. Directiva nu se aplică direct în statele membre, aceasta trebuie transpusă mai întâi în legislația națională.

Până când îmi mai pot cumpăra produsele actuale?

Interdicția „aromelor caracteristice” pentru produsele din tutun încălzit în Romania va intra în vigoare din 23 octombrie 2023.

Produsele mentolate vor fi interzise?

Mentolul nu este interzis în sine, dar nu va mai putea fi utilizat într-un mod care l-ar defini ca o “aromă caracteristică”.

Capsulele aromate vor fi interzise?

Da. Conform Directivei UE si Ordonantei Guvernului nr. 23/2023, această caracteristică de produs nu mai poate fi utilizată în produsele din tutun încălzit după 23 octombrie 2023.

Ce țări vor fi afectate?

Interdicțiile privind „aromele caracteristice” pentru produsele din tutun încălzit se aplică tuturor țărilor din Uniunea Europeană.

Legea și schimbările vor fi identice pentru toate țările din UE?

Fiecare țară din UE își elaborează în această perioadă propriile legi naționale pentru a implementa aceste schimbări.

Vor mai fi și alte schimbări care să impacteze produsele din tutun încălzit?

La acest moment nu suntem la curent cu alte inițiative legislative pentru produsele din tutun încălzit.

Schimbari legislative

*Acest produs este compus dintr-o bază de plante de rooibos și nicotină adăugată. Este destinat încălzirii fără ardere. Nicotina este o substanță ce creează dependență. Acest produs nu este lipsit de riscuri.

*Acest produs este compus dintr-o bază de plante de rooibos și nicotină adăugată. Este destinat încălzirii fără ardere. Nicotina este o substanță ce creează dependență. Acest produs nu este lipsit de riscuri.

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.