FAQ

Frequently Asked Questions

General

De unde pot comanda edițiile anterioare glo™?

Din păcate, niciunul dintre device-urile glo™ nu se mai comercializează în prezent, dar îți recomandăm să încerci noul device glo™ hyper+ UNIQ New Heating Technology model G403a. Avem și câteva oferte speciale aici: https://glo.ro/shop/oferte-glo

De unde pot comanda consumabile Neostiks™?

Începând cu 1 februarie 2021 toate consumabilele Neostiks™ au fost retrase de pe piață alături de variantele anterioare ale device-ului glo™. Îți recomandăm să faci un upgrade la glo™ hyper+ UNIQ New Heating Technology model G403a și consumabilele neo™: https://glo.ro/shop/oferte-glo .
Dacă încă ai device-uri vechi, ajută-ne să reciclăm edițiile anterioare glo™ pe care le poți aduce în magazinele partenere Inmedio sau Tabac Xpress. Mai multe detalii: https://glo.ro/reciclare.

Pot comanda produse glo™ și în afara țării?

Produsele glo™ cât și neo™ pot fi achiziționate doar pe teritotiul României. În cazul în care te afli în afara României, poți verifica aici lista completă a celor 17 țări, de unde îți poți plasa o comandă glo™ sau neo™: https://www.discoverglo.com/

Pot încerca glo™ gratuit?

Având în vedere contextul COVID-19, nu este indicată derularea unui program de testare, pentru că asta presupune atingerea device-ului și nu este recomandat în această perioadă.

Unde se poate utiliza aparatul glo™?

Dispozitivul glo™ poate fi folosit acasă sau în oraș, pe stradă. Legislația din România nu interzice utilizarea device-ului glo™ în spații închise, precum interiorul barurilor sau restaurantelor. Acest aspect este la latitudinea management-ului fiecărui local în parte. Vă recomandăm să întrebați staff-ul înainte de a utiliza produsele glo™ sau neo™ în spații publice.

Angajați în momentul de față?

Toate posturile disponibile în compania British American Tobacco sunt listate pe site-ul nostru de cariere: https://careers.bat.com/.

Ce este taxa verde?

Taxa verde sau timbrul verde reprezintă costul ce acoperă procesul de colectare, gestionare și reciclare corespunzătoare a DEEE-urilor (Deșeuri de echipamente electrice și electronice).

De ce o menționăm/includem pe glo.ro?

Deoarece dispozitivele glo™ sunt DEEE-uri, taxa verde este evidențiată pe website, pentru fiecare produs în parte.

device glo™

Sunt compatibile consumabilele neo™ cu vechile device-uri?

Consumabilele neo™ sunt compatibile cu dispozitivele glo™ hyper, glo™ hyper+, glo™ hyper+ UNIQ model G403 și glo™ hyper+ UNIQ New Heating Technology model G403a. Dacă vrei să îți faci un upgrade, avem aici câteva oferte care includ și device-ul:  https://glo.ro/shop/oferte-glo

Bateria device-ului glo™ mă ține doar pentru jumătate de pachet. E normal?

Îți recomandăm să încerci și un alt adaptor /încărcător. Totodată, folosirea repetată a device-ului în modul boost duce la o descărcare mai rapidă a bateriei. Dacă întâmpini în continuare aceeași problemă, iar device-ul este încă în garanție, ne poți contacta la numărul de telefon infoline 0800 0800 44 (apelabil gratuit) pentru a primi un nou device.

Când pornesc dispozitivul glo™ se aude un anumit zgomot. Este defect?

Ca orice alt dispozitiv ce utilizează tehnologia de încălzire prin inducție, zgomotul pe care îl auzi când folosești device-ul se datorează componentelor din interior. Este un sunet normal care apare atunci când este folosită această tehnologie și este similar celui emis de o plită cu încălzire prin inducție și nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

La ce folosește folia de aluminium din consumabile?

Folia de aluminiu (“alufoil”) a fost special concepută pentru a ne asigura că neo™ stick-urile nu sunt folosite în mod greșit de consumatori. Prezența foliei împiedică neo™ stick-urile să fie aprinse și determină folosirea lor împreună cu device-ul glo™ de încălzire a tutunului, lucru pentru care au fost concepute. Punctul de topire al aluminiului este de 660°C, iar punctul de fierbere 2470°C, ambele fiind la o temperatură mult mai ridicată decât cea la care device-ul glo™ încălzește tutunul (240°C). Experții noștri au făcut numeroase teste și nu au înregistrat cantități signifiante de aluminiu în vaporul neo™ stik-urilor, așadar acesta nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare pentru consumatori. Mulțumim!

De ce nu aveți cablu USB-C de vânzare pe glo.ro?

Din păcate, în momentul de față nu avem cabluri USB-C destinate vânzării. Cu toate aceastea în momentul de față lucrăm la soluționarea acestui lucru.

Asistență

Când ajunge comanda mea?

Livrarea are loc în termen de 3 zile lucrătoare de la data confirmării comenzii. În cazul în care întâmpini probleme, poți apela gratuit numărul de infoline 0800 0800 44 sau să ne scrii în chat-ul website-ului, iar colegii noștri te vor ajuta cu un status al comenzii. Daca ai primit mesaj de confirmare al comenzii din partea Fan Curier, înseamnă că aceasta a fost preluată și, pentru mai multe detalii, poți accesa link-ul din sms.

Ce pot face dacă nu îmi mai funcționează device-ul glo™?

Poți apela gratuit numărul de infoline 0800 0800 44 sau să ne scrii în chat-ul website-ului, iar colegii noștri de la infoline te vor ajuta mai departe. Dacă device-ul îndeplinește condițiile de garanție, atunci îți putem oferi unul nou.

Mi-a rămas jumătate din consumabila neo™ în aparatul glo™, cum aș putea să o scot?

Pentru a îndepărta resturile rămase în dispozitiv, îți sugerăm să urmezi pașii de mai jos:
- introdu mai întâi peria de curățare prin clapeta inferioară, pentru a debloca reziduurile ce ar fi putut rămâne blocate aici. Întoarce device-ul invers, pentru ca reziduurile din partea inferioară să cadă din device. Nu lovi device-ul, întrucât lovirea acestuia îl poate deteriora.
- introdu apoi peria de curățare prin clapeta superioară a device-ului.

Schimbări Legislative

Am citit că în curând nu voi putea să-mi mai cumpăr produsele mele aromate de la glo. De ce?

În noiembrie 2022, Comisia Europeană a anunțat că își extinde interdicția privind „aromele caracteristice” pentru a include produsele din tutun încălzit în Europa. Această restricţie ar trebui să intre în vigoare din 23 octombrie 2023. Cu toate acestea, fiecare dintre țările UE iși va elabora propriile legi naționale pentru a transpune prevederile Directivei europene.

Ce sunt aromele caracteristice?

Aromele caracteristice sunt definite ca „un miros sau un gust diferit de cel al tutunului care este perceptibil în mod clar, care este determinat de un aditiv sau de o combinaţie de aditivi, incluzând neexhaustiv fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri, mentol sau vanilie, şi care este perceptibil înainte sau în timpul consumării produsului din tutun”.

Când vor intra în vigoare noile interdicții?

Interdicția „aromelor caracteristice” pentru produsele din tutun încălzit în țările Uniunii Europene ar trebui să intre în vigoare din 23 octombrie 2023. Cu toate acestea, este la latitudinea fiecărei țări din UE să elaboreze propriile legi naționale pentru a determina modul de aplicare a acestor norme. Directiva nu se aplică direct în statele membre, aceasta trebuie transpusă mai întâi în legislația națională.

Până când îmi mai pot cumpăra produsele actuale?

Interdicția „aromelor caracteristice” pentru produsele din tutun încălzit în țările Uniunii Europene ar trebui să intre în vigoare din 23 octombrie 2023. Cu toate acestea, este la latitudinea fiecărei țări din UE să elaboreze propriile legi naționale pentru a determina modul de aplicare a acestor norme. Directiva nu se aplică direct în statele membre, aceasta trebuie transpusă mai întâi în legislația națională.

Produsele mentolate vor fi interzise?

Mentolul nu este interzis în sine, dar nu va mai putea fi utilizat într-un mod care l-ar defini ca o aromă caracteristică.

Capsulele aromate vor fi interzise?

Da. Conform Directivei UE, această caracteristică de produs nu mai poate fi utilizată în produsele din tutun încălzit după 23 octombrie 2023.

Ce țări vor fi afectate?

Interdicțiile privind „aromele caracteristice” pentru produsele din tutun încălzit se aplică tuturor țărilor din Uniunea Europeană.

Legea și schimbările vor fi identice pentru toate țările din UE?

Fiecare țară din UE își elaborează în această perioadă propriile legi naționale pentru a implementa aceste schimbări.

Vor mai fi și alte schimbări care să impacteze produsele din tutun încălzit?

La acest moment nu suntem la curent cu alte inițiative legislative pentru produsele din tutun încălzit.