#WasteLess și #ShareMore: 10 sfaturi ca să reduci risipa alimentară

redu risipa alimentara
Vineri, 10 Iun. 2022

#WasteLess și #ShareMore: 10 sfaturi ca să reduci risipa alimentară

Risipa alimentară are leac, iar cu puțină organizare nu mai arunci mâncarea, cumperi responsabil și continui să te bucuri de gustul bun al alimentelor. glo are pentru tine 10 sfaturi ca să reduci risipa alimentară, numai bune de pus rapid în practică.

 

1. Planul alimentar e cheia. Când știi foarte bine ce urmează să mănânci, cumperi doar ingredientele de care ai nevoie. Ia-o ușor și plănuiește meniul pentru primele trei zile, iar dacă merge treaba fără să te abați prea mult de la listă, poți să continui întreaga săptămână.

 

2. Învață cum să depozitezi corect mâncarea. E important să știi cât rezistă fructele și legumele în frigider ca să le poți consuma proaspete. De asemenea, nu uita să verifici data de expirare pe fiecare produs.

 

3. Fii creativ! Înainte să pleci la cumpărături, fotografiază-ți cămara și frigiderul, vezi ce alimente mai ai acasă și cum poți să le combini cu altele pentru un nou meniu gustos.

 

4. Evită să gătești cantități prea mari de mâncare pentru mai multe zile. Mai bine optezi pentru preparate rapide și proaspete, decât să ai un singur fel și să te saturi după prima porție.

Foodwaste Img2

 

Donează și evită risipa alimentară

5. Dacă totuși se întâmplă să ai prea multă mâncare în frigider, organizează o seară de „seriale și sarmale” cu prietenii și mâncați o cină sățioasă în loc de popcorn. Iar dacă ai făcut o tartă prea mare, du-o luni colegilor de birou. Mai mult ca sigur vor fi încântați.

 

6. „Porțiile mici și dese, cheia marilor succese!” Alege produse ambalate smart, într-o cantitate mai mică. Decât să iei o pungă XXL și să arunci jumătate din conținutul ei, mai bine optezi pentru același produs, dar în pachete mai mici.

 

7. Încurajează micii întreprinzători din comunitatea în care te afli și cumpără produse cultivate sau produse în zona ta!

 

8. Nu judeca fructele și legumele după aspect! Cumpără-le și dacă nu sunt perfecte. Le poți folosi la smoothie-uri, sucuri sau supe și dacă sunt pătate sau lovite.

 

Foodwaste Img

 

9. Resturile alimentare care nu mai pot fi folosite și salvate (zaț de cafea, coji de ouă și legume, pâine, etc.) se transformă în compost, un îngrășământ natural. Dacă locuiești la casă, compostul va fi perfect pentru hrănirea solului din grădina cu flori. Caută pe internet mai multe detalii despre reciclarea deșeurilor menajere.

 

10. Respectă mâncarea! Citește și informează-te constant despre alimentele pe care le pui pe masă. Învață să gătești și invită-ți prietenii la o cină delicioasă.

 

glo îți urează poftă bună și spor la organizare! Dacă pui în aplicare toate sfaturile, risipa alimentară e deja o amintire.

 

*(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

 

 

 

 

 

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.