Concertul Vița de Vie SIMFONIC, momente magice pe scenă la piesa Șambala, remix-ul din glo™ Creative Camp

vita-de-vie-sambala
Joi, 22 Dec. 2022

Concertul Vița de Vie SIMFONIC, momente magice pe scenă la piesa Șambala, remix-ul din glo™ Creative Camp

glo_creative_campglo_creative_camp

Photo credits: Rock FM

Ce se întâmplă la glo™ Creative Camp nu rămâne în studio-ul de la malul mării. Rescrisă în vara anului trecut de echipa mentorului Adrian Despot, împreună cu trupa Murmur, „Șambala”, piesa artistului Doru Stănculescu, a cucerit fanii Vița de Vie în cadrul primei ei interpretări live. 

Hit-ul de odinioară, în varianta remixată în glo™ Creative Camp 2021, a ridicat publicul în picioare și a generat standing ovations la concertul „Vița de Vie SIMFONIC” ce a avut loc la final de noiembrie 2022, la Sala Palatului din București. 

Solistul Adrian Despot, alături de muzicienii din orchestra Zonder Naam au cântat în cor „Undeva, undeva, poate-n Șambala / Cât aș vrea / Cât aș vrea / De-aș putea să vreau”, iar publicul numeros a răspuns cu aplauze și ovații minute în șir. S-a trăit clipa. A fost un spectacol total: simfonic, rock, indie-rock, alternativ. Trupa Vița de Vie și orchestra au creat un moment unic și foarte emoționant, pe care la finalul interpretării Adrian Despot l-a dedicat celui care a fost Doru Stănculescu, artist și instrumentalist de muzică folk. 

Știm că te-am făcut curios, așa că urmează link-ul , ascultă hit-ul și intră în atmosfera de concert, apoi ia-ți bilet la Vița de Vie să auzi și tu LIVE remixul „Șambala”. Până la sfârșitul anului, mai ai șansa să-i vezi la Craiova sau chiar în a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, când băieții de la Vița de Vie pun la cale deja tradiționala „Noapte Acustică” din București.

glo_creative_campglo_creative_camp

Din studio-ul de la Tuzla, pe scena de la Sala Palatului

Povestea remixului „Șambala” a început în vara lui 2021, pe plaja de la Tuzla, în săptămâna a treia de la glo™ Creative Camp, dedicată stilului Indie Rock. Miza mentorului, alături de Jean Gavril și cei 7 tineri muzicieni selecționați, a fost să identifice și să readucă în atenția noastră, publicul, o melodie românească de odinioară. Și asta în mai puțin de o săptămână.  

Mentorul Adrian Despot e cel care a descoperit piesa lui Doru Stănculescu, după mai multe jam session-uri și încercări cu alte melodii. Solistul a povestit că s-a simțit atras de versurile magnetice despre o lume misterioasă aproape de cum au început să cânte piesa.

După cum declară:

”Pe parcursul celor 3 zile rămase, vraja s-a așternut peste Camp, toată lumea era fascinată de cum curgea piesa, oameni din echipa video și personalul locației lăsau treburile lor și ni se alăturau, toată lumea părea că știe să cânte cu vocea sau la un instrument, Șambala devenise un enorm bec aprins iar noi gravitam cu toții în jurul lui, ca niște musculițe.” 

Ce au urmat au fost sesiuni de creație și workshop-uri lângă mare și readucerea la viață a unei piese speciale. Iar cum concertele LIVE acompaniate de o orchestră simfonică sunt întotdeauna un moment deosebit, din programul „Vița de Vie SIMFONIC”, n-avea cum să lipsească „Șambala”. 

Astfel, un an mai târziu, Vița de Vie a adus pentru prima oară pe scenă, împreună cu glo™, piesa „Șambala”, interpretată live la Sala Palatului din București, în cadrul concertului SIMFONIC. Ceea ce a urmat a fost magic. 

glo_creative_campglo_creative_camp

Photo credits: Rock FM

Vița de Vie, o trupă de legendă mereu în căutare de noi moduri de expresie

Cu mai mult de 20 de ani de experiență și cu hituri ce au definit generații, Vița de Vie este o trupă ce nu mai necesită introducere, fiind deja bine cunoscută și îndrăgită în România. Dar lunga carieră și premiile dobândite nu îi împiedică din a fi mereu în căutare de noi moduri de exprimare, iar muzica simfonică este un element ce a devenit deja o chintesență a stilului lor. 

Concertul „Vița de Vie SIMFONIC” este cel mai recent dinr-o serie de mai multe interpretări alături de orchestre simfonice din România incluzând Filarmonica de Stat Târgu Mureș și Filarmonica Oltenia Craiova. Și este și doar un mic preview la ceea ce se anunță a fi un an de excepție: în 2023, Vița de Vie va deveni prima trupă românească care va porni într-un turneu național de filarmonici. Sperăm să reauzim și să ne bucurăm din nou de remixul „Șambala” și atunci. 

glo_creative_campglo_creative_camp

Un vinil, un hit, un cadou cu mult farmec

Valul de emoții sincere, reacția și vibrația publicului la remixul „Șambala”, pus în scenă la concertul „Vița de Vie SIMFONIC”, sunt un foarte frumos exemplu al faptului că evenimentul glo™ Creative Camp, organizat la sfârșit de vară în colaborare cu Electric Castle, poate ajuta la (re)lansarea de piese și aducerea în atenția publicului a unor noi artiști. 

Poți citi aici mai multe detalii despre ediția glo™ Creative Camp 2021, unde s-a remixat „Șambala” și să descoperi ce alte hit-uri s-au rescris atunci în săptămânile mentorilor INNA și Grasu XXL. Ba chiar au rezultat și o serie de trei viniluri cu muzica de colecție produsă în cele 3 săptămâni de Camp.

Muzica pe vinil are mai mult farmec și vine și cu un strop de nostalgie și poate fi un cadou minunat de Crăciun sau pentru alte ocazii speciale. Iar pe lângă viniluri, nu ezita să le oferi celor dragi și amintiri sub formă de experiențe, precum bilete la un concert. Iar biletele la un concert Vița de Vie sunt mereu o idee bună. 

Încheiem tot cu Șambala și un clip cu povestea săptămânii indie-rock de la glo™ Creative Camp 2021  Fii cu ochii pe noi și în 2023! glo™ e gata să te surprindă din nou cu evenimente #RebelsWithACause

(18+) glo™️ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.