glo™ Creative Camp 2022, prima săptămână: 10 artiști, 7 zile, 2 premiere, 1 mix

glo_creative_camp
Luni, 19 Sept. 2022

glo™ Creative Camp 2022, prima săptămână: 10 artiști, 7 zile, 2 premiere, 1 mix

Ediția cu numărul 3 glo™ Creative Camp 2022 a debutat cu un mix senzațional de artiști în prima săptămână de camp, chiar pe plaja de la Eforie Sud, într-o locație boemă, la Arome22.

Cesar Merveille - mentor, ☆Taku Takahashi și Yousuke Fuyama – invitați speciali tocmai din Japonia, iar mai de aproape Mandela, Soundopamine, Future Nuggets, și cele 2 artiste selectate în camp prin intermediul Call For Artists au îmbinat experiența cu inovația, cunoscutul cu inspiraționalul pentru a pune împreună bazele unui show nou pentru #ElectricCastle 2023.

CC Post Body Img1

glo Creative Camp, a 3-a ediție, o nouă misiune

glo™ Creative Camp este una din inițiativele #RebelsWithaCause prin care glo™ își propune să sprijine comunitatea creativă din România. Ajuns la cea de-a 3-a ediția și sprijinit de Electric Castle, camp-ul s-a născut din dorința de a le oferi artiștilor un loc unde să poată crea și de unde să înspire, și a continuat să crească în fiecare an. Ediția cu numărul 2 a dus la apariția unor noi piese muzicale, remixuri inedite după șlagăre bine cunoscute, și la viniluri de colecție create pentru ele. Iar ediția din 2022 și-a propus să pună bazele unui show de zile mari pentru ediția cu numărul 9, din 2023, a festivalului Electric Castle. Fiecare artist a venit la glo™ Creative Camp 2022 cu bagajul propriu plin de experiențe, instrumente și cunoștinte muzicale. Și uite așa a început un proces de creație inedit la malul mării.

Mentorul acestei săptămâni, Cesar Merveille, este cunoscut în toată lumea atât în calitate de DJ cât și pentru experiența adunată ca și producător de muzică electronică franceză. În calitate de mentor, a adus cu el în tabără toată energia creativă și emoțiile constructive adunate pe scenele mari pe care a urcat de-a lungul carierei, de la Londra, la Paris și Berlin, și le-a împărțit și discutat cu artiștii din camp și invitații speciali.

CC Post Body Img2

Unul dintre cei mai cunoscuti DJ din Japonia, la glo™ Creative Camp 2022

Și dance-ul nipon a răsunat la Arome22. ☆Taku Takahashi, artist de renume în Japonia, votat cel mai bun DJ trei ani la rând de către iLOUD, cea mai cunoscută publicație japoneză de muzică dance, a fost invitat special în prima săptămână la glo™ Creative Camp 2022.

☆Taku are o carieră fabuloasă de aproape 25 de ani ca DJ și Producător al trupei J-pop m-flo: duo-ul are peste 2 milioane de albume vândute în ultimul deceniu și mai mult de 30 de single-uri. Tot el a lansat primul și singurul post de radio cu muzică dance, block.fm, și este un compozitor foarte căutat la nivel național și internațional.

CC Post Body Img3

A remixat muzică pentru artiști importanți precum Calvin Harris, The Ting Tings, Morgan, Page și SMAP. Iar, în august, artiștii din noul val de muzică electronică Made in RO l-au întâlnit la Eforie și l-au provocat să cânte pentru prima dată la tobele africane aduse de Marius Gagiu. Artistul e cunoscut în lumea jazzului românesc şi internaţional ca Mandela Gajol și, pe lângă tobe, a venit și cu flautul în tabăra dedicată muzicii electronice.

Munca DJ-ilor are nevoie de imagine și culoare. Așa că, tot din Japonia, a ajuns la glo™ Creative Camp 2022, în calitate de invitat special, și Yousuke Fuyama. Compozitor, programator și artist audiovizual recunoscut, artistul s-a încumentat să încerce ceva complet nou și a făcut freestyle la microfon, în premieră în camp. Descoperă pe Instagram cât de tare arată și sună concertele sale, susținute în Japonia, Statele Unite, ori Europa.

CC Post Body Img4

Muzică electronică de la răsărit la apus

Creația, inovația, dar și distracția au fost prezente zilnic la fiecare jam session din camp, iar Chris și Natasha de la band-ul românesc Soundopamine cu 7 ani de muzică electronică la activ, au ținut isonul în studioul aflat sub cerul liber. Li s-au alăturat Ion Dumitrescu si Horațiu Șerbănescu de la Future Nuggets cu o amprenta muzicală unică în oaza de creație de la Eforie Sud.

Artiștilor consacrați li s-au alăturat și super-talentatele Suce Fraga și Maria Moraru, ce au ajuns în tabără după un #CallForArtists de succes.

Suce Fraga este vocea și producătorul autodidact care combină cu eleganță trap, hip-hop, r&b și groove-uri no-step. Iar Maria Moraru sau Pandora Jodara este pianistă, compozitoare și artistă activă în diverse proiecte variate și interesante ce se întind din București până în Transilvania și chiar mai departe, până la Londra.

CC Post Body Img5

Combinația lor de experiențe, instrumente și stiluri variate a dat și mai multă valoare și autenticitate show-ului electronic produs live, în sunet de valuri, în prima săptămână la glo™ Creative Camp 2022, urmând ca cea de-a doua săptămână să vină cu noi mixuri și experiențe live. Rămâi alături de noi pentru a citi și mai multe povești din spațiul creativ glo™ Creative Camp.

 

 

 

*(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

 

 

 

 

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.