Comisia Europeană îți vrea părerea despre tutunul încălzit

header-TPD3
Marți, 31 Mai 2022

Comisia Europeană îți vrea părerea despre tutunul încălzit

Tutunul încălzit face parte dintr-o categorie de produsele alternative fumatului, care nu implică arderea tutunului, ca în cazul țigaretelor. Îți reamintim că produsele cu tutun încălzit folosesc tehnologia heat-not-burn care încălzește tutunul la temperatura optimă și reprezintă o alternativă fără ardere, fără fum și fără miros, la țigaretele clasice.

La nivelul Uniunii Europene se discută în prezent măsuri de reglementare cu impact semnificativ asupra produselor din tutun și nicotină. Această inițiativă, aflată în prezent în faza de proces de consultare publică în țările Uniunii Europene, poate include propuneri precum:

  • modificări privind reglementările în domeniul publicității, promovării și sponsorizării, în context mai larg al politicilor de control al tutunului;
  • restricții similare fumatului în locuri în care se pot consuma în prezent produse din noile categorii;
  • restricții și reglementări pentru produsele cu risc redus care nu reflectă profilul de risc al acestora, inclusiv interzicerea comercializării produselor cu arome;
  • introducerea pachetelor neutre (plain pack);
  • interzicerea comercializării țigaretelor slim

 

Fiind un proces de consultare publică, este important ca factorii de decizie de la nivelul UE să cunoască cât mai bine experiența diferitelor categorii de public în utilizarea noilor categorii de produse și așteptările lor referitor la reglementările viitoare. Este foarte important ca părerea consumatorilor să fie disponibilă pe site-ul Comisiei Europene dedicat consultării publice în domeniu, pentru a cântări în procesul decizional privind noile reglementări asupra produselor din tutun și nicotină.

TPD3 Body

RĂSPUNDE AZI LA CEREREA COMISIEI EUROPENE | Procedura se numește „Call for Evidence” și are un rol important în formularea noilor reglementări pentru folosirea produselor alternative din tutun în spațiul european. E foarte simplu și rapid să-ți spui opinia și să-ți faci vocea auzită la Bruxelles. Sunt doar trei pași și-ți ia mai puțin de 5 minute:


1. Accesează link-ul paginii de consultare publică: https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/13481-Evaluation-of-the-legislative-framework-for-tobacco-control_ro 
2. Completează formularul și fă-ți un cont în platformă. 
3. Transmite-le celor de la Comisa Europeană experiența ta în utilizarea produselor care încălzesc tutunul. 


Procesul de consultare publică este deschis până pe 17 iunie 2022. Este important ca factorii decizionali de la nivelul UE să afle detalii despre experiența ta în utilizarea produselor care încălzesc tutunul și de ce acest lucru este important pentru tine! Mai multe detalii despre viitoarele măsuri ale Uniunii Europene legate de produsele alternative din tutun, dar și despre cât de importantă este opinia ta pentru întreg procesul de legiferare, găsești în clipul de mai jos:


Înregistrează-te aici - povestește-ți experiența cu tutunul încălzit și noile dispozitive și ia parte la „Call for Evidence” – procesul de consultare publică inițiat de Comisia Europeană deschis până pe 17 iunie 2022!

 

 

 

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.