Vaping vs glo™

vaping-versus-glo
Joi, 19 Ian. 2023

Vaping vs glo™

 Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre glo™ și vaping? Dacă da, e bine să ştii că vapingul și glo™ sunt două lucruri diferite, prin prisma dispozitivelor folosite, a consumabilelor și a experienței în sine. Descoperă în cele ce urmează care sunt caracteristicile fiecărei variante și ce particularități le fac să se deosebească.

Ce este vapingul

Vapingul reprezintă inhalarea unui produs de tip aerosol, obţinut prin încălzirea unei substanţe lichide şi transformarea acesteia în vapori. Procedeul se realizează prin utilizarea unei ţigări electronice. Dispozitivul pentru vaping foloseşte lichide (eLiquid) cu diverse arome, care pot sau nu să conţină nicotină.

 

Spre deosebire de glo™, “vape” este o ţigară electronică ce conţine un lichid pe care îl inhalezi sub formă de vapori, în urma încălzirii acestuia. În general, în compoziţia lichidului pentru vaping pot intra următoarele substanțe:

●     Propilen glicolul - unul dintre cele două ingrediente cheie din eLiquids. Este incolor, limpede și aproape inodor.

●     Glicerină vegetală – este incoloră, inodoră și mai vâscoasa decât prolipen glicolul, ceea ce înseamnă că produce vapori mult mai groși atunci când este încălzită, făcând eLquid-urile cu conținut mai mare de glicerină vegetală ideale pentru vaporatori.  

●     Diverse arome - acestea sunt alese de utilizatorul dispozitivului de vaping, în funcţie de preferinţe

●     Nicotina - are niveluri de concentraţie diferite şi este opţională

Ce presupune experiența glo™

Glo™ este un dispozitiv de tip heat-not-burn, care îţi oferă posibilitatea să savurezi tutunul, fără ardere şi fără fum*. Principiul pe care funcţionează este acela al tutunului încălzit. 

Spre deosebire de un dispozitiv de vaping, ale cărui consumabile sunt reprezentate de lichide cu diverse arome, cu sau fără nicotină, dispozitivul glo™ foloseşte consumabile din tutun sub formă de stick-uri adaptate dispozitivului. Unele dintre acestea conţin, pe lângă tutunul selecţionat cu grijă, diferite arome pentru o experienţă personalizată. Sunt îmbrăcate într-un înveliş de hârtie, care fixează filtrul de straturile de tutun.

Iată ce mai intră în componenţa fiecărui stick:

●     Tubul de aerisire - asigură răcirea aerosolilor datorită perforaţiilor cu care este prevăzut

●     Filtrul - acţionează ca un conductor pentru aromă şi contribuie alături de aerosoli la controlul temperaturii şi al gustului

●     Tubul final - cu rol de facilitare în dispersarea aerosolilor

Cum funcţionează dispozitivul vape sau ţigara electronică

Ţigările electronice pot fi achiziţionate în mai multe variante, existând ţigări de unică folosinţă, care nu pot fi reîncărcate și nici reumplute cu eLiquid şi ţigări reîncărcabile. Tigările reîncărcabile pot avea un sistem închis (baterii reîncărcabile și cartușe de lichid pre-umplute) sau sistem deschis (baterii reîncărcabile și rezervor care se umple cu lichid îmbuteliat).

În general, un vape are în componenţă 3 elemente principale: bateria, atomizorul şi rezerva cu lichid. Atomizorul încălzit de baterie are funcţia de a transforma lichidul în aburi atunci când inhalezi prin muştiucul ţigării electronice. Altă componentă importantă a unui vape este cartomizorul.

Lichidul țigărilor electronice tip vape durează aproximativ 3-4 zile în funcție de frecvența utilizării, după care e necesară reumplerea cartuşului. Reumplerea se poate face doar în cazul dispozitivelor reîncărcabile, la ţigările electronice de unică folosinţă acest lucru nu este posibil. 

În general, încărcarea bateriei unui dispozitiv de vaping reîncărcabil durează cel puţin 3 ore. Timpul de încărcare depinde de factori cum ar fi modelul achiziţionat, vechimea acestuia precum şi viteza de încărcare a dispozitivului. Țigările electronice de unică folosință au o baterie preîncărcată care după consumare, nu mai poate fi încărcată sau înlocuită.

Cum funcţionează glo™ hyper X2

Proiectat să ofere o experienţă pe termen lung, dispozitivul glo™ are o utilizare extrem de simplă. Pentru a te bucura de savoarea tutunului încălzit şi de aroma preferată sunt suficienţi următorii paşi:

●     Deschizi lamela din partea de sus a dispozitivului prin rotirea inelului de inchidere/deschidere şi introduci stick-ul până când acesta atinge partea de jos a device-ului.

●     Pentru a iniţia procesul de încălzire a tutunului, ţii apăsat butonul de comandă aferent modului Standard sau cel aferent modului Boost timp de 3 secunde. Pentru a semnaliza că sesiunea de încălzire a început, dispozitivul va vibra uşor.

●     Cadranul afisajului LED se iluminează complet, iar dispozitivul vibrează uşor, semnalizând astfel că este gata de utilizare.

●     Poziţionezi stick-ul pe buze şi inhalezi, la fel cum se procedează în cazul unei ţigarete.

●     O vibraţie uşoară va semnaliza încheierea sesiunii. După cateva secunde dispozitivul se oprește automat.

●     Dacă doreşti să închei o sesiune mai repede, e suficient să ţii apăsat butonul de comandă timp de 3 secunde iar dispozitivul se va opri. În acest caz e necesar să îndepărtezi stick-ul neconsumat integral şi să îl înlocuieşti cu altul înainte de începerea unei noi sesiuni.

O singură încărcare a dispozitivului este suficientă pentru până la 20 de sesiuni**, ceea ce înseamnă că ai posibilitatea să foloseşti pana la 20 de stick-uri, fără a fi nevoit să pui dispozitivul la încărcat.

**pentru un dispozitiv incarcat complet. Poate varia in functie de modul de folosire.

Un stick, odată consumat, se scoate din dispozitiv ţinând de filtru şi trăgând uşor spre exterior. Trebuie să ai grijă la înlăturarea produsului din dispozitiv, să nu atingi partea cu tutun, deoarece aceasta poate fi fierbinte.

Așa cum poți observa, experiența glo™ este asemănătoare celei avute cu țigările clasice, diferența principală constând în faptul că aici tutunul este încălzit, nu ars. Vapingul reprezintă inhalarea vaporilor rezultați în urma încălzirii unui lichid (eLiquid) cu sau fără nicotină.

Acum, odată ce cunoști modalitatea de funcționare a celor două experiențe, poți diferenția cu ușurință intre vaping versus glo™.

*Încălzește tutunul, fără ardere. Produsul nu este lipsit de riscuri și conține nicotină, o substanță ce creează dependență.

(18+) glo™️ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.