Romanian Creative Week, locul unde arta și distracția ne-au reamintit să ne bucurăm de prezent

glo-romanian-creative-week
Joi, 1 Iun. 2023

Romanian Creative Week, locul unde arta și distracția ne-au reamintit să ne bucurăm de prezent

Cea de-a treia ediție Romanian Creative Week s-a incheiat, însă amintirile cu care am rămas după acest eveniment inovativ, plin de creație și artă le vom prețui mereu.

Glo este #RebelsWithACause

Am promis să promovăm mereu arta care eliberează distracția. Pentru că satisfacția neașteptată este mereu acolo unde plăcerea și rațiunea se întâlnesc, ne-am propus să dăm distracției un scop: Susținem industriile creative ca să dovedim împreună că arta eliberează distracția. Aventura în necunoscut, curajul de a depăși limitele convenționale, ambiția de a fi inovativ sunt câteva din filozofiile către care căutăm o direcție, un vector care să ne ancoreze într-o perspectivă orientată către un viitor tehnologic și senzorial.

Conceptul Vector’s, șase proiecte de instalație new media, instalație video și acte performative.

Așa că, și în acest an am fost alături de Romanian Creative Week și împreună am pus la cale un concept numit Vector, semnat și realizat împreună cu artistul vizual Andrei Cozlac. Conceptul pune în discuție o dimensiune și o direcție a neprevăzutului, a impredictibilului din care putem extrage potențialul posibilitaților artistice din care poate surveni inovația. Vector’s a fost puternic racordat la tema generică a Romanian Creative Week: WONDER – un nou mod de a privi spre viitorul pe care ni-l dorim cu toții. Însă, fără a ne grăbi constant către o zi de mâine mai bună. 

#RCW23 ne-a provocat să trăim prezentul cu un sentiment de admirație și cu ideea că nimic din ce este în jurul nostru nu este cu adevărat încheiat. Mereu vor exista noi tehnologii pe care să le inventăm, noi obiecte de artă pe care să le admirăm și noi rezolvări ale problemelor vechi.

Light Vectors, instalație de lumini interactivă powered by glo™

Romanian-creative-weekRomanian-creative-week

 

Light Vectors a fost una dintre atracțiile evenimentului. O instalație senzorială de lumini a cărei concept a plecat de la interpretarea mitului peșterii lui Platon. Un vizual de ritmuri și sunete care a avut ca scop inducerea de experiențe sinestezice către un univers exterior sau interior. Mitul perșterii lui Platon este o pledoarie pentru adevăratele valori umane, un îndemn pentru fiecare om, de a porni în marea călătorie către sine însuși.

Instalația “Light Vectors” a creat un traseu în care spectatorul s-a transpus într-o călătorie a simțurilor și a unui puls al conștiinței ordinii și haosului. Recrearea peșterii și a luminii prin mijloace tehnologice contemporane a recontextualizat și semiotica mitului, reactivând totodata și readaptând mitul la prezentul tehnologic dar și la posibilitatea unui viitor al adevărului. 

 

E-Motion Vector’s, exprimarea creativității prin dans

Un act performativ care a îmbinat gestul coregrafic și arta video digitală. Șase dansatori au impresionat publicul pe scena Romanian Fashion Week, într-un opening performance care a vorbit despre o direcție a inspirației, a creativității și a inovației, dar și despre infinitatea posibilităților de exprimare.

 

Where do we go? We are left to WONDER, We are Wonder!

A fost deviza ce și-a dorit să accentueze calitățile umane de a fi capabili de uimire, de admirare și de a deveni în sine un miracol. După ce primele două ediții Romanian Creative Week au gravitat în jurul conceptelor (in)between și re:start, anul acesta Wonder ne-a reamintit cum e să te bucuri de prezent și să privești cu admirație spre viitor.

Timp de 10 zile, intre 19 – 28 mai 2023, Iașul a găzduit expoziții indoor și outdoor, concursuri și intervenții arhitecturale, evenimente new media surprinzătoare, provocări de realitate augmentată și imersiuni în realități virtuale. Iubitorii de artă și distracție s-au bucurat de workshop-uri, show-uri de modă, proiecții de film, muzică live și subtilități culinare. 

Și nu uita să citești cele mai noi articole de pe blog și să stai cu ochii pe pagina de Instagram @glo_romania pentru noutăți legate de alte proiecte cool din lumea glo™.

 

(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.