Lucrarea Reversed Perspective powered by glo™ a bucurat vizual publicul Bucureștean

glo-x-reversed-perspective-2023
Luni, 24 Apr. 2023

Lucrarea Reversed Perspective powered by glo™ a bucurat vizual publicul Bucureștean

Timp de câteva luni, de la finalul anului 2022 și până în martie 2023, iubitorii de artă au avut o nouă galerie powered by glo™ de vizitat: expoziția Reversed Perspective. Expoziția a impresionat prin modernism, dar mai ales prin intersecția dintre arhitectură, desen de perspectivă, anamorfoză și pictură.

glo™ sprijină comunitatea artistică din România 

Deschisă de la finalul anului 2022, cu sprijinul glo™, pe Calea Victoriei nr. 91-93, expoziția Reversed Perspective face parte din seria de inițiative #RebelsWithaCause menite să susțină și să promoveze comunitatea artistică din România. Diversele proiecte powered by glo™ își propun să genereze noi sensuri și perspective - și unde putea fi mai vizibilă această schimbare a felului în care percepi lumea decât într-o expoziție despre felul în care vezi lucrurile. 

Expoziția a prezentat, în primele luni, instalația de artă creată de Andrei Bălan și Maria Bălan. Formată din 7 piramide, punctul de atracție al operei a fost faptul că pe măsură ce vizitatorii treceau prin fața lucrării, descopereau că laturile care păreau a fi în față erau, de fapt, în spate. Și totodată și fața, și lateralele. Astfel, autorii au creat efectul de perspectivă inversă. 

Imagine Corp Articol Reversed Prespective

Fiecare dintre cele 7 piramide a prezentat, într-o manieră artistică, un HYPER X2, dispozitivul lansat de glo™ în România, în luna Octombrie 2022.

Lucrarea Reversed Perspective a cerut ingeniozitate, dar și migală. Cei doi artiști, sculptorul Andrei Bălan și graficianul Maria Bălan, au muncit în tandem o lună întreagă pentru a finaliza instalația. Opera lor de artă s-a poziționat la intersecția dintre arhitectură, desen de perspectivă, dar a reprezentat și un experiment al texturilor și culorilor din zona modernă a picturii.

Imagine Articol Reversed Perspective Deliric

De asemenea, în galerie au fost expuse și alte opere de artă, instalații și picturi atât ale artiștilor Andrei Bălan, Maria Bălan cât și ale lui Vlad Șerban și Cezar Stanciu. Galeria a fost vizitată de publicul iubitor de artă cât și de artiști din varii alte domenii, precum industria muzicală, prin prezența INNEI, a lui Deliric, Speak, sau Adrian Despot și chiar și din lumea standup comedy, prin Cătălin Bordea.

O nouă operă de artă, integrată în expoziția deja existent

Expoziția Reversed Perspective a fost completată, la începutul anului 2023, și de o nouă iluzie optică ce a purtat amprenta Sweet Damage Crew. 

Practic, Sweet Damage Crew a acceptat provocarea de a duce lucrurile la următorul nivel, realizând o operă de artă integrată perfect în expoziția deja existentă. Un artwork conceput și gândit de unul dintre artiștii grupului, Lost.Optics, și integrat cu brio în spațiu de 3 dintre membrii echipei (Lost.Optics, alături de Recis și Cage). 

Această lucrare a fost realizată prin aplicarea unei tehnici speciale ce făcea ca imaginea să ofere o nouă perspectivă din orice unghi o privești, după cum ne-a spus, în momentul lansării, managerul echipei:

Anamorfoza este o tehnică prin care în artă sunt utilizate proiecții distorsionate pentru a crea o imagine bidimensională care poate fi văzută corect numai din unghiul specific. Lucrarea creează o iluzie optică ce face ca imaginea să pară tridimensională. Dacă instalația realizată de Andrei Bălan și Maria Bălan creează senzația de perspectivă inversată, intenția noastră a fost ca prin tehnica anamorfică pereții să se unească cu instalația și să aducă cele două stiluri de iluzie optică în simbioză.”  

Artiștii de la Sweet Damage Crew ne surprind mereu cu vizualuri și lucrări inedite, cum ar fi cele din proiectul Eco Graffiti powered by glo™ în care peste 1,000 de metri pătrați de ziduri gri au fost transformați în artwork-uri memorabile. 

Img Corp 2

Sweet Damage Crew sunt parteneri glo™ încă de la începutul inițiativei #RebelsWithACause, demers menit să susțină comunitatea artistică din România prin diferite proiecte care să genereze noi perspective și sensuri, și care continuă în 2023.

Te invităm să descoperi Bucureștiul altfel continuând plimbarea cu turul muralelor – click aici pentru harta acestora. Și stay tuned pentru noi surprize și evenimente vizitând glo.ro sau urmârind pagina noastră de Instagram @glo_romania

 

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.