Dragostea plutește în aer la Art Safari

glo-art-safari
Miercuri, 16 Aug. 2023

Dragostea plutește în aer la Art Safari

O nouă ediție Art Safari și-a deschis porțile pentru iubitorii de artă. Publicul este așteptat până pe 10 septembrie la Palatul Dacia-România de pe Lipscani să se bucure  de 4 expoziții de artă românească clasică și contemporană, plus artă internațională de prestigiu.

 

Mai mult, sezonul de vară Art Safari Love Edition aduce în premieră națională expoziția „Love Stories” de la National Portrait Gallery, Londra, unul dintre cele mai importante muzee internaționale, cu cea mai extinsă colecție de portrete din lume. „Love Stories” prezintă portrete ale unor cupluri celebre, printre care Prințul Harry și Meghan Markle, John Lennon și Yoko Ono ori Salvador Dalí și Gala Dalí.

Art Superstars Wanted by glo™ 

Și tot în cadrul noii ediții Art Safari, publicul are ocazia să admire lucrările celor 6 Art Superstars în interiorul camerei glo™, la etajul 2. Cei 6 artiști sunt câștigătorii concursului Art Superstars Wanted by glo™ & Art Safari. Concurs destinat creatorilor la început de drum, născut din dorința de a susține și de a promova artiști #RebelsWithACause.

Enjoy the silence! by Lorena Palosanu, lucrarea cea mai apreciată

Tinerii artiști care au participat s-au lăsat inspirați de AER și au fost provocați să creeze lucrări autentice prin care să-și exprime talentul și viziunea. 151 de lucrări s-au înscris în concurs și doar 6 au fost alese de membrii juriului și votate de către comunitatea IG glo pentru a fi expuse la Art Safari. Iar lucrarea Enjoy the silence! by Lorena Palosanu a fost aleasă câștigătoare.

 

Alături de aceasta sunt expuse la Art Safari, în camera glo™, și lucrările: Arrival by Anca Pop, Exploring The Multiverse by Rdoo, Up in the Air by Roxana Paduraru, Liber by Sebastian Oprea și Joy oh joy! by Roxie Netea

 

Aceste șase lucrări alese de juriu & public au primit și câte 5.000 ron net fiecare, iar cea mai populară dintre ele, Enjoy the silence! by Lorena Palosanu, încă 10.000 ron net.

glo-art-safariglo-art-safari

Marii maeștrii români, expuși la Art Safari

Art Safari continuă seria dedicată recuperării marilor maeștri români cu pictorul Constantin Artachino (1870-1954), expoziție realizată în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, și cu expoziția Ion Alin Gheorghiu (1929-2001).

Aripa contemporană a Palatului de pe Lipscani va fi ocupată de duelul artistic Ondine (n. 1982) vs. Baraka (n. 1994), într-o expoziție curatoriată de Ruth Hibbard de la Victoria & Albert Museum, Londra.

„Sezonul de vară Art Safari va fi despre dragoste! Cu siguranță că instalațiile și numeroasele povești din expoziția Love Stories, cu aventuri, cupluri surprinse de-a lungul istoriei și secrete, vor cuceri publicul. Și arta Supercontemporană românească este bine reprezentată în Palatul Dacia-România: aîn viziunea a doi artiști: Ondine și Baraka.” Ioana Ciocan, CEO Art Safari și comisar al României la Bienala de Artă de la Veneția.

Programul de vizitare este cuprins între  orele 10:00 și 20:00, zilnic.

#RebelsWithACause 

Încă din anul 2021, glo™ își asumă misiunea de a fi un implicat și important susținător al comunității artistice, de a aduce un plus de valoare pe scena creativă locală.

 

Stai pe blogul glo™ ca să cunoști noi artiști români #RebelsWithACause pe care glo™ îi sprijină și promovează.

 

 *(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.