Summer Well takeover - meet the artists (IV)

glo-summer-well
Luni, 14 Aug. 2023

Summer Well takeover - meet the artists (IV)

Pentru noi, unul dintre cele mai așteptate momente ale festivalului a fost probabil Biig Piig. În spatele numelui de scenă se ascunde Jessica Smyth, o cântăreață de origine irlandeză ce provine din Vestul Londrei. Artista în vârstă de 25 de ani s-a remarcat pe scena de muzică internațională prin piese bilingve, în engleză și spaniolă.

 

Aflată pentru prima dată în România, n-am ratat ocazia de a descoperi mai multe despre ea. Prima curiozitate a fost bineînțeles legată de detaliul care o diferențiază de restul artiștilor în genul ei. Jessica a crescut în Spania - până când s-a mutat înapoi în Irlanda. Inițial, acel mediu a avut o influență atât de profundă asupra ei, încă aceasta era capabilă să compună muzică doar în limba spaniolă, act pe care ea îl descrie ca fiind aproape inconștient.  Mai mult de atât, Biig Piig ne destăinuie cum de fapt limba spaniolă este limba ei nativă, iar în momentul când o folosește în procesul creativ ar fi ca și când s-ar reconecta cu persoana ei de pe vremuri.

 

summer-well-festivalsummer-well-festival

 

În 2016, începe să-și încarce melodiile pe Soundcloud, iar la un singur an distanță scoate single-ul ”Vice City” care acaparează atenția tuturor în mediul online. În prezent, Biig Piig se poate lăuda cu o serie de proiecte personale, piese, concerte live și invitații în calitate de opener din partea altor artiști mai mari.

 

Un proces interesant și intens, care ne-a făcut să ne întrebăm dacă Jessica urmărește un scop din punct de vedere muzical, sau creează din simpla dorință de a face asta. Aceasta ne-a spus că urmărește ca fiecare piesă să-i acorde un sentiment de evadare din viața de zi cu zi, atât pentru ea, cât și publicului care o ascultă. De asemenea, prin fiecare piesă în parte caută să creeze un mediu relaxant și eliberator de responsabilitățile zilnice.

 

Deși aceasta devine ușor-ușor cunoscută la nivel internațional, în 2023 reprezintă clar un model pentru cei care sunt căutarea motivației sau a exemplului de a-și urma visul. Gândindu-se dintr-o perspectivă retrospectivă, Jessica ne-a oferit un sfat foarte valoros pentru oricine se găsește în situația de mai sus:” În mod clar trebuie să ieși în față, nu-ți fie frică să le scrii altor artiști pe care îi admiri. Nu-ți fie frică să postezi mult mai mult conținut pe platformele care există în momentul actual în online. Atâta vreme cât lansezi muzică în diferite medii, participi la evenimente sau open mic-uri, colaborez cu alți artiști, vei primi o serie de sfaturi și vei fi inspirat într-o multitudine de feluri.”

 

(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.