Summer Well takeover - meet the artists (III)

glo-summer-well
Vineri, 11 Aug. 2023

Summer Well takeover - meet the artists (III)

Credem că Summer Well poate fi descris cu ușurință ca fiind festivalul care are cel mai surprinzător line-up. Pe lângă headlinerii consacrați și numele mari pe care le auzi de ani de zile, se regăsesc întotdeauna artiști emergenți care au fost recent observați de către publicul larg.

 

În același caz se regăsește și trupa The Aces, ajunsă pentru prima dată în România, dar și în Europa. Un band de alternative pop format din 4 membri: Katie Henderson (chitară), McKenna Petty (bass), Alisa Ramirez (tobe) și Cristal Ramirez (vocal și chitară).  

 

Povestea pentru The Aces începe într-un Crăciun când surorile Ramirez și-au convins prietena, McKenna Petty să le spună părinților ei că-și dorește un bass. Astfel, undeva în 2008, după ce și Katie Henderson li se alătură, trupa The Aces e formată. Stilul lor personal se dezvoltă odată cu trecerea anilor, iar în momentul când acestea ajung la liceu încep să aibă gig-uri în diferite baruri și localuri din orașul lor natal.

 

Inspirația lor muzicală provine de la cei mai cunoscuți artiști ai anilor 1980, precum Whitney Houston și Michael Jackson, dar și diverse trupe punk ascultate de fratele mai mare al surorilor Ramirez. Cu toate acestea, fiecare piesă are un ”ceva” unic, rezultat din experiențele personale

 

summer-well-festivalsummer-well-festival

 

Cristal ne-a dezvăluit că fiecare membru al trupei provine dintr-un context religios, care se confruntă direct cu identitatea lor, iar muzica a fost singura modalitatea prin care au reușit să-și exploreze identitățile. De asemenea, în piesele lor pot fi regăsite și motive referitoare la orașul din Utah în care au crescut, dar și experiența de 15 ani pe care o au ca grup muzical.

 

Urmărindu-le concertul live, fiecare dintre ele a părut că are o personalitate puternică, ce nu se teme să apară în prim-plan și să transmită ceea ce simte într-un mod autentic. Tocmai de aceea, am fost curioși să descoperim cum funcționează procesul creativ pentru The Aces - 4 oameni, fiecare cu un caracter bine definit, care se regăsesc într-un context ce uneori abundă de responsabilitate, eșec și presiune. Alisa Ramirez (tobe) ne-a povestit cum totul începe cu o idee ce fie pornește din experiențele zilnice, fie într-un moment neașteptat alături de Cristal - ambele posibilități fiind urmate de o întâlnire cu producer-ul și restul trupei. Cu toate astea, dorința de a face muzică ca în ”primele lor zile”, este ceea ce face ca creațiile trupei să prindă contur.

 

În momentul actual, fetele de la The Aces își propun să mai bifeze o serie de concerte prin Europa și America, dorindu-și să creeze prin muzica lor un spațiu safe pentru public, oferindu-le un context în care să înțeleagă ce înseamnă să fii tu însuți, indiferent de normele impuse de societate.

 

(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.