Stop cadru 2022. glo™ îți recomandă noua revistă FiF și filmele sezonului!

glo-x-fif
Vineri, 16 Dec. 2022

Stop cadru 2022. glo™ îți recomandă noua revistă FiF și filmele sezonului!

Pe final de an, în pauza dintre serialele online preferate, glo™ te invită să citești clasic, pe tipar, noul număr al revistei „Films in Frame” (FiF) pe 2022, ca să afli ce se întâmplă în industria cinematografică românească „la Feminin”, și nu numai. 

Ai peste 130 de pagini pline de portrete, analize, editoriale, cronici sau topuri de filme, iar multe dintre articole vin însoțite de lucrările unor artiști vizuali precum Dan Perjovschi, Mike McQuade, Oana Barbonie, Elodie Chiper. Iar coperta și grafica sunt semnate și anul acesta de Anna Grozavu. Așa că noul număr FiF e numai bun de citit, de colecționat, sau/și de făcut cadou prietenilor cinefili alături de bilete la film, ca să fie surpriza completă. 

„Ritualul FiF”

Dacă pentru o seară de film acasă sau la cinema, știi cum să te pregătești, inspirați de FiF, ne-am gândit că și lectura revistei despre filme ar avea nevoie de un ritual, și nu e doar cu popcorn. 

Pasul 1.

Mai întâi îți faci poftă de lectură, intri în atmosfera de film și te amuzi un pic cu Back Stories, seria de video-uri FiF susținută de glo™, răspunzi întrebărilor fulger odată cu invitații și vezi ce iese. S-au adunat multe chestionare, iar lista cu actorii și cineaștii din industria de film autohtonă de la Back Stories e lungă. Victoria Răileanu, Tudor Giurgiu, Șerban Pavlu, Alec Secăreanu sunt doar câțiva dintre ei. 

Pasul 2. 

Acum că ai intuit scenariul, poți comanda online numărul revistei FiF 2022 direct de pe site, ori mergi, în plimbare, până la magazinele și librăriile partenere și cumperi revista de acolo. Poți să o citești acasă, în metrou, într-o cafenea, în parc sau la birou, în pauza dintre task-uri. O să te inspire să fii și mai creativ. Perseverența creativă rezultată din pasiune e o temă centrală a FiF 2022. 

Pasul 3.

Odată ce-ai pus mâna pe revistă, începi s-o răsfoiești și-o să-ți atragă atenția ilustrațiile, dar și titlurile subiectelor abordate în noul număr FiF. Are un sumar mult mai stufos față de ediția de anul trecut și sunt șanse să citești, pe loc, o cronichinetă despre unul dintre filmele care rulează în această toamnă-iarnă în cinematografe. 

Pasul 4.

Abia când ai mai mult răgaz, parcurgi în liniște „Masa rotundă. Despre rolul femeilor în industriile performative”. O discuție moderată de Raluca Durbacă și la care au participat Ioana Bugarin, Ilinca Manolache, Ada Galeș, Iulia Popovici și Alina Șerban.  

Pasul 5.

Îndoaie pagina 34 și păstrează pentru weekend sau zile libere și următorul subiect (mai) greu: „3x3: Cristiana Nicolae, Malvina Urșianu, Elisabeta Bostan. Georgiana Vrăjitoru, Oana Balaci și Călin Boto scriu despre cele 3 femei regizor care au schimbat industria de film comunistă”. Iar la cafeaua de dimineață, delectează-te cu încă o cronichetă, urmată de vizionarea trailer-ului aferent. Ai 6 minicronici la 6 filme, pentru tot atâtea dimineți și cafele bune: „Pasagerii nopții”, „El Buen Patron”, „Spre Nord”, „Triangle of Sadness”, „Oameni de treabă”, „Call Jane”. 

Pasul 6. 

În cuprinsul FiF mai găsești: un editorial de opinie despre concursurile CNC de Ionuț Mareș, o radiografie a filmului românesc la 15 ani de la Palme d'Or de Cezar Gheorghe și un interviu cu Katia Pascariu realizat de Laura Mușat și cu fotografii de Sabina Costinel. 

Pasul 7. 

Treci prin toată revista, citește la întâmplare sau în ordine, pagină cu pagină, cum vrei tu, dar topul celor mai bune filme românești regizate de femei păstrează-l la final ca inspirație pentru lista cu filme de văzut sau revăzut cât mai curând. 

Pasul 8. 

Rămânem la topuri. Scrie pe o foaie de hârtie toate filmele pe care le-ai văzut în 2022, apoi dă-le note și realizează-ți propriul clasament. Câte producții românești se regăsesc în topul tău?

Pasul 9. 

Acum citește în FiF articolul despre filmele care au umplut sălile în 2022 și vezi câte bifezi și nu lăsa anul să treacă fără să le urmărești și tu. 

Pasul 10.

Repetă experimentul Back Stories, doar că de această dată în gașcă. Răspundeți contra-cronometru, fix ca-n proiectul FiF x glo™, iar cine câștigă alege filmul sau serialul la care să vă uitați împreună. Încheiați seara cu o dezbatere despre trecutul și viitorul filmelor românești. 

FiF 2022, cel mai inspirat cadou

Revista „Films in Frame” (FiF) apare anual și este la al doilea număr. Debutul a fost în 2021 cu o ediție dedicată filmului documentar românesc – un subiect mai actual ca oricând, iar al doilea număr e proaspăt scos de la tipar, iar glo™ te invită să citești toate articolele, dar și să urmărești seria Back Stories. Pentru seria de video-uri FiF susținută de glo™ se pregătesc noi invitați cool. 

Atât în clipuri, cât și în paginile revistei, pe tipar sau online, cei din lumea minunată a filmului își etalează poveștile și experiențele pentru noi, publicul. Găsești revista la magazinele și librăriile partenere și o poți adauga în coș pe www.filmsinframe.com, un site unde aproximativ 10.000 de cititori lunar intră pentru știri, critică, interviuri, editoriale diverse, analize, materiale speciale despre oameni și filme și materiale de festival, trailere și serii video. 

*(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.