glo™ și Black Rhino Radio prezintă More than a hustle, o serie de perspective personale made in București

More-than-a-hustle-episoade
Vineri, 20 Ian. 2023

glo™ și Black Rhino Radio prezintă More than a hustle, o serie de perspective personale made in București

Susținerea industriilor creative la nivel local a fost mereu un aspect foarte important al misiunii gloTM și a devenit cu atât mai relevant începând cu anul 2020. Astfel, doar un an mai târziu, gloTM a lansat #RebelsWithaCause, o inițiativă colaborativă prin care artiștilor li se oferă posibilitatea de a-și da frâu liber imaginației și de a-și prezenta creațiile într-un spațiu special destinat lor.

Black Rhino Radio este unul dintre partenerii cu care gloTM creeză un mediu de expunere atât pentru artiști consacrați, precum și pentru cei din sfera emergentă. Spațiul în care trăim și lucrurile care îl înconjoară pot deveni principala sursă de inspirație în procesul creativ, de aceea gloTM și Black Rhino Radio își extind colaborarea cu un nou proiect de conținut marca More than a hustle. 

Cea mai nouă inițiativă este o serie de 5 episoade de tip documentar, care prezintă Bucureștiul prin ochii unor creatori consacrați în domeniul lor, cei care modelează personalitatea orașului cu fiecare idee expusă public, lăsându-și astfel amprenta în cultura urbană. Docuseria More than a hustle este o incursiune lunară în interiorul mega-structurii gri a orașului, dar care ascunde la interior pete de culoare și surse de discuții și creativitate multidisciplinară. Această serie o să-ți servească ca o sursă de inspirație și o să vină ca o modalitate nouă de a descoperi orașul și piesele care l-au adus la forma actuală.

Articol Brr Body2

Straturi de personalitate și perspective noi

București. O primă interacțiune și orașul își pune amprenta pe memoria noastră, dar trecerea timpului reduce fiecare amintire la momentele esențiale. Un mediu urban cu straturi diferite, observate prin filtrul a milioane de personalități. Un loc în care oamenii ajung purtați de oportunități și în care își formează rădăcini.

Cu ore pasionate de alpinism, care nu se tem de vârfuri, și bulevarde miliardare în pași, București poate fi considerat un oraș curios de captivant. Cei care explorează puțin diferitele-i zone încep să perceapă un sentiment nou, un fel de promisiune general valabilă care plutește în aer. Dacă ești atent și porți căștile în buzunar, orașul îți lasă impresia unui amalgam constant de lucruri interesante, tu doar trebuie să știi unde să le cauți. Sau să ai un pic de ajutor și o sursă de inspirație.

Creată din colaborarea  gloTM și Black Rhino Radio, seria More than hustle vine ca o completare a identității orașului București prin ochii unor creatori cu experiență în diferitele domeniile din care fac parte. Fiecare dintre cele 5 episoade explorează un nou aspect al culturii urbane și relația dintre pasiunile individuale și dozele zilnice de inspirație.  

Episodul 1: Bucureștiul văzut prin lentila foto-video

Descoperă în primul episod povestea unui București estetic, interesant, cu un contrast permanent care ne influențează planurile, imaginația și starea de spirit. Explorează orașul cadru cu cadru și lasă-te inspirat de povestea lui Hypno, unul dintre regizorii care se încarcă cu energie creativă din freamătul constant al Bucureștiului.

Scurt, dar dinamic și captivant, episodul de 2 minute îți va prezenta orașul prin ochii unui regizor, un om care vede orașul ca pe un cadru numai bun de surprins și explorat, și care nu se sfiește să declare că iubește Bucureștiul. Urmărește și descoperă fața estetică a capitalei chiar aici.

În propriile-i cuvinte, Hypno ne povestește cum:

“Iubesc orașul ăsta. L-am filmat din toate pozițiile și unghiurile posibile, la toate orele, zi și noapte, noapte și zi.”

Asta chiar și cu sau în special datorită multelor contraste din el, locuri frumoase combinate cu peisaje mai puțin estetice, dar care te învață cum să vezi mai departe de aparențe. Urmărește și descoperă fața estetică a capitalei chiar aici.

Glo X BRR   Imagine Episod 1

Episodul 2: Muzica și orașul rezonează pe aceleași frecvențe     

Cel de-al doilea episod ne invităm să privim Bucureștiul prin ochii unui personaj acordat la frecvențele orașului. De data asta ne punem căștile în urechi, dăm muzica tare și pornim pe străzile pe care traficul se învârte ca un vinil, pentru a deveni spectatori la povestea lui Miss I. 

O artistă care se oglindește în stările Bucureștiului, Miss I e o prezență cunoscută pe scena underground-ului de la noi. Îndrăgostită de muzică “până peste normal”, a transformat pasiunea moștenită de la părinți în magazinul de viniluri Misbits, de pe strada Făinari, dar și în propria casă de discuri / platformă pentru diverși artiști pasionați de muzică și sunete ambientale, Misbits Recordings. 

Întreabă un cunoscător meloman unde găsești să cumperi aproape orice vinil îți trece prin minte și îți va spune „magazinul de pe Făinari“. Întreabă-l apoi unde poți asculta în voie discul ales și îți va da mai mult ca sigur același răspuns.

Iar asta se întâmplă pentru că Miss I e un colecționar de sunete, dar și de senzații atât în shop cât și în spatele pupitrului de DJ. Un artist greu de constrâns sub un singur stil, o vei găsi atât pe scena marilor festivaluri, cât și în cluburi intime în care muzica nu doar se ascultă ci se trăiește. Ca DJ, Miss I surprinde, șochează, dar mai mereu reușește să relaxeze cu mixul ei de muzică ambientală, experimente, dar și multă pasiune. Cam la fel ca orașul în care traficul, oamenii și clădirile continuă să se rotească.

Articol Brr2 Body3

 

Episodul 3: Arhitectura ca marcă originală a orașului 

În cel de-al treilea episod din seria More Than a Hustle facem o incursiune la granița dintre vechiul și noul București, împreună cu Cristian Corvin, arhitect și designer de interior și produs. Proiectele sale și ale echipei sunt spații și locații bine cunoscute și recunoscute atât la nivel local cât și global.  

Așa cum povestește: 

Fiind arhitect, percep orașul prin raportare la clădiri și apoi la locuitorii săi. De aceea și majoritatea proiectelor au o legătură cu locul și cu istoria lui.”

Pentru Cristian, explorarea orașului și fascinația pentru dualitatea arhitecturală a Bucureștiului au început înca din 1988. Traseul zilnic din cartierul Drumul Taberei la Colegiul „Sf. Sava” a devenit un prilej bun de a compara două aspecte distincte ale orașului: monotonia blocurilor gri, care devin cu timpul prezențe aproape fantomatice în imaginea de ansamblu, și casele în stil boieresc, care îți incită privirea pentru a le cuprinde în întregime fațadele.

Dacă explorezi puțin străzile din București, orașul îți lasă impresia unui burete urban care absoarbe contrastele în propria-i structură. Un schelet de beton plin de viață, care tremură energic la orice oră din zi și din noapte. Poziția centrală a cartierelor vechi, cu atmosferă lor boemă și structuri sub nivelul blocurilor gri, acționează asemenea unei pâlnii care atrage spre interior toată compoziția umană a orașului.

Indiferent de zona în care locuim sau în care ne petrecem timpul, București este un amalgam interesant de locuri și povești care merită explorate. Lasă-te ghidat de arhitectul Cristian Corvin și găsește-ți inspirația la fiecare pas.

Articol Brr2 Corvin3

 

Episodul 4: Sunetul care oferă perspective noi

În episodul 4 din seria More Than a Hustle vom descoperi povestea Mirunei Boruzescu, sau Borusiade pe numele ei de scenă, și a unui București care a contribuit la formarea unei identități artistice cu aspirații internaționale.

Născută în București, și absolventă de regie de film la UNATC București, Borusiade a început să pună muzică încă din 2002 și după mutarea la Berlin, și-a dezvoltat un stil propriu, adesea mai întunecat, care combină mai multe universuri muzicale. Seturile ei de DJ și compozițiile muzicale îmbină fascinația sa pentru sunete electronice brute cu liniile de bas profunde și cu temele melodice ce se reiau în loop.

Muzica lui Borusiade are capacitatea de a schimba felul în care privim lucrurile din jur. Cu un mix calibrat de instrumente, efecte audio și voce, putem visa cu ochii deschiși la un scenariu de film. Bucureștiul oferă deja un decor variat și o diversitate mare de actori, noi doar trebuie să ne imaginăm acest dans urban dirijat cu ajutorul muzicii.

Borusiade captează în creațiile ei aceste fragmente de energie ale orașului, care, puse cap la cap, generează un portret fonic urban aparte, o perspectivă a Bucureștiului prin filtrul electro-dark-wave. 

Descoperă povestea lui Borusiade în episodul 4 din seria More Than a Hustle.

Imagine Corp Articol   Glo X Brr More Than A Hustle Episod 4

 

Episodul 5: Portretul amalgamului urban

Încă de la primul cadru, obținut acum aproape 200 de ani, fotografia ne-a intrigat și stârnit curiozitatea oprind timpul în loc pentru câteva momente. 

Pentru că instanțele care ne stârnesc imaginația au nevoie de puțin context și inspirație, în acest ultim episod din seria More Than a Hustle vom explora cadru cu cadru orașul care servește zilnic ca sursă de idei pentru un număr mare de creatori și creativi. Un București văzut prin lentila unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați fotografi din România, dar și din afară, Alex Gâlmeanu.

Povestea începe în 1992, atunci când, inspirat de profilul de regizor al tatălui său, Alex realizează prima fotografie pe film. Hobby-ul s-a transformat încet în pasiune, iar doi ani mai târziu a urmat prima publicarea oficială într-o revistă, ceea ce a devenit o rampă de lansare pentru colaborări internaționale și premii importante.

Putem spune că Alex Gâlmeanu a avut încă de la început o relație specială cu orașul, unchiul său deținând un studio de fotografie în Bucureștiul anului 1920. Întâmplarea a făcut astfel ca fiecare generație să surprindă printr-un obiectiv diferit portretul schimbător al mediului urban. Deși are un spectru larg de expertiză în zona de fotografie, Alex este specializat pe portrete, aducând în prim plan detalii și nuanțe care probabil s-ar pierde altfel în tumultul zilnic.

Descoperă și tu efervescența Bucureștiului dintr-un unghi nou, alături de Alex Gâlmeanu, în episodul 5 din seria More Than Hustle.

 Articol Brr2 AlexG2

Toate episoadele din seria More Than a Hustle sunt disponibile online, pe paginile de YouTube glo România și Black Rhino Radio. Stay curious & keep exploring!

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.