3 seriale cult cu care să faci binging în vacanța de iarnă

seriale-de-craciun
Vineri, 22 Dec. 2023

3 seriale cult cu care să faci binging în vacanța de iarnă

Iată 3 seriale pe care merită să le descoperi sau să le revezi în vacanța de sărbători, între mesele de Crăciun în familie.

1. Succession, HBO

În 2023 ne-am bucurat de sezonul final din Succession, fără îndoială unul dintre cele mai bune seriale produse în ultimii ani de HBO, care ne-a făcut să urmărim cu sufletul la gură o tragedie de familie de proporții shakespeariene, plasată în corporate America a zilelor noastre. Succession este, în esență, o poveste despre rivalități între frați și repetarea istoriei. Totul începe cu anunțul lui Logan Roy, deținătorul unui puternic trust media din America, că se retrage și se află în căutarea unui moștenitor care să îi ducă numele și compania mai departe. Anunțul declanșează o luptă de putere între cei trei urmasi ai săi, Kendall, Roman și Shiv, care treptat dezvăluie lipsa oricărui merit de a revendica moștenirea tatălui. “You are not serious people” rămâne una dintre cele mai haioase și tragice replici ale lui Logan către moștenitorii săi dintre zecile de replici memorabile cu care veți rămâne. 

2. GIRLS, HBO

Dacă Sex and the City ne-a vândut o fantezie cu haine Prada și genți Fendi despre viața unei scriitoare în New York, GIRLS a fost replica regizoarei Lena Dunham la toate iluziile și așteptările rupte de realitate perpetuate de serialul cult despre cât de distractiv și glamorous e să navighezi viața profesională și amoroasă în NY. “Fetele” nu mai locuiesc în cartiere bogate și nu îți mai permit în mod miraculos apartamente scumpe și haine de designer. Când facem cunoștință cu grupul de prietene din GIRLS - Hannah, Marney, Shoshana și Jessa – le surprindem în anii de după facultate când cei mai mulți dintre noi experimentăm, facem multe greșeli și încercăm mai multe joburi. Este poate cea mai apropiată de realitate reprezentare a prieteniilor dintre fete, cu trădările, geloziile și uneori despărțirile inevitabile care vin la pachet odată cu maturizarea. Este și serialul în care tot globul a făcut cunoștință cu Adam Driver în primul său rol care l-a făcut faimos și l-a transformat în unii dintre cei mai doriți actori de la Hollywood. GIRLS se bucură în prezent de o renaștere datorită faptului că tot mai mulți millennials îl revăd prin ochii de adult de la 30 și ceva de ani. 

3. Fleabag, BBC

Miniseria britanică Fleabag (2016 - 2019) are doar două sezoane și a ajuns rapid în topul criticilor drept unul dintre cele mai bune seriale de comedie din istorie. Interpretat de Phoebe Waller Bridge, care a și scris scenariul, personajul feminim Fleabag reușește să vorbească cu umor despre problemele femeilor millennial – părinți boomeri care nu își pot exprima emoțiile. Este unul dintre serialele de care nu te poți sătura și la care te poți întoarce ca la un vechi prieten. În sezonul 2, Fleabag a făcut senzație în momentul în care a introdus personajul the hot priest, jucat de Andrew Scott, care devine obiectul dorinței lui Fleabag. 

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.