Amintiri de neuitat din anul ce s-a încheiat. Cu ce festivaluri și expoziții ne-a încântat 2023

amintiri-din-2023
Luni, 12 Feb. 2024

Amintiri de neuitat din anul ce s-a încheiat. Cu ce festivaluri și expoziții ne-a încântat 2023

Anul 2023 s-a încheiat, dar amintirile ne-au rămas și ne fac zilele de Ianuarie mai frumoase și mai călduroase (cel puțin, în sufletul nostru așa se simt). Pentru mulți a fost un an obositor, cum multe proiecte și cu și mai multă alergătură. Însă, indiferent cât de dificil a fost 2023, trebuie să recunoaștem că ne-a adus și multe momente de neuitat.  

Festivaluri, concerte, petreceri cu muzică până în zori, expoziții de artă, lucrări artistice valoroase, genți celebre care au făcut istorie… toate acestea și multe altele ne-au făcut zilele  anului trecut mai frumoase și ne-au ajutat să înțelegem că viața este frumoasă atunci când îi permiți frumosului să intre în viața ta. Și, mai ales, atunci când ești dispus să vezi frumosul din jurul tău chiar și în haosul cotidian.

Electric Castle 2023 x glo™, amintiri de la castel

Electric Castle 2023 a fost o ediție cu adevărat memorabilă. Experiențe de neuitat, prieteni vechi și noi cu care am dansat până în zori, plimbări cu balonul cu aer cald, dar și meet & greet-uri cu artiștii preferați. De pe 19 iulie până pe 23 am trăit cu toții într-o lume fantastică, la Bonțida, cu o singură dorință: să ne distrăm și să ne bucurăm de tot ce ne oferă unul dintre cele mai iubite festivaluri de muzică din România.

Binențeles că din amintirile noastre nu puteau să lipsească cele două momente muzicale pe care acum, în toiul iernii, le ascultăm pe repeat. Live performances-ul IOANA și cel al grupului Electro Affair de la Electric Castle sunt, fără urmă de-ndoială, în topul preferințelor noastre.

Și nici întâlnirile cu Deliric și Inna, în zona glo™, sau plimbarea cu balonul cu aer cald, alături de cei doi artiști nu pot fi omise. Și ne amintim și faptul că nume mari ca Macklemore, The Chemical Brothers, Pendulum sau artiști ca Iggy Pop și George Ezra ne-au „obligat” să cântăm și să dansăm până spre dimineață. Toate aceste amintiri ne încălzesc sufletul și ne fac să visăm cu ochii deschiși la următoarea ediție EC din acest an.

Summer Well, un festival magic

O altă amintire dragă este Summer Well sau cel mai frumos weekend din luna august. În perioada 11-13 august ne-am dat întâlnire la Domeniul Știrbei și ne-am bucurat de muzica bună, împreună. Putem oare să uităm concertul susținut de Saint Levant (Doamne cat am mai dansat!) sau minunatele melodii semnate de Florence + The Machine, Yungblud și Tom Grennan? Cu siguranță că nu! Și nici de seara în care Otravă a pus muzică, iar Delia a mixat alături de el și astfel s-a născut un duo memorabil care ne-a făcut să dansăm fericiți. 

glo™ Creative Camp ne-a invitat la concert Ioana Milculescu, în Control

Iar în luna noiembrie, glo™ Creative Camp ne-a trimis la concert în club Control.  Am ascultat-o pe Ioana Milculescu sși ne-am bucurat de muzica rap combinată cu elemente din folclorul românesc, rap și old breakbeats, definitorii pentru Ioana. De asemenea, nu au lipsit din show și alte zone muzicale prin care artista se identifică, dar și un invitat special, nimeni altul decât MAX K. 

Dragostea a plutit în aer la prima ediție Art Safari

În 2023 ne-am bucurat de două ediții Art Safari, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani. La prima ediție am avut ocazia să admirăm 4 expoziții de artă românească clasică și contemporană, plus artă internațională de prestigiu. Mai mult, sezonul de vară Art Safari Love Edition a adus în premieră națională expoziția „Love Stories” de la National Portrait Gallery, Londra, unul dintre cele mai importante muzee internaționale, cu cea mai extinsă colecție de portrete din lume. „Love Stories” a prezentat portrete ale unor cupluri celebre, printre care Prințul Harry și Meghan Markle, John Lennon și Yoko Ono ori Salvador Dalí și Gala Dalí.

Art Superstars Wanted by glo™

Și tot în cadrul primei ediții Art Safari din 2023, publicul a avut ocazia să admire lucrările celor 6 Art Superstars în interiorul camerei glo™, la etajul 2. Cei 6 artiști au fost câștigătorii concursului Art Superstars Wanted by glo™ & Art Safari. Concurs destinat creatorilor la început de drum, născut din dorința de a susține și de a promova tinerii artiști #RebelsWithACause. Tinerii artiști care au participat s-au lăsat inspirați de AER și au fost provocați să creeze lucrări autentice prin care să-și exprime talentul și viziunea. 151 de lucrări s-au înscris în concurs și doar 6 au fost alese de membrii juriului și votate de către comunitatea IG glo pentru a fi expuse la Art Safari. Iar lucrarea Enjoy the silence! by Lorena Palosanu a fost aleasă câștigătoare.

Art Safari, ediție de cinci stele 

Cea de-a doua ediție Art Safari 2023 ne-a pregătit mai multe expoziții memorabile. Genți faimoase care au făcut istorie, o expoziție de muzică celestă, povestea orșului nocturn, culorile Maramureșului și lucrări semnate Paula Modersohn-Becker. Iar glo™ a fost și la această ediție susținător al comunității artistice. Astfel că, în holul central, s-a pus în scenă glo™ × Robert Lórincz - Superstar. Personajele lui Robert Lórincz sunt cunoscute printr-un puternic simț al individualității datorită unor detalii speciale, cum ar fi trăsăturile fizice și hainele pe care le poartă. 

Și nu putem să nu amintim și despre una dintre cele mai spectaculoase expoziții marca Art Safari, “Bags: Inside Out”. Expoziție ce ne-a dus într-o lume pe care nu avem cum să nu o iubim: lumea genților de lux. Hermes, Dior, Fendi, Louis Vuitton sunt nume care au făcut istorie în lumea fashion-ului și au fost la București. Celebra „Baguette” Fendi purtată de Sarah Jessica Parker în „Sex and the City”, „Kelly” Hermès în onoarea lui Grace Kelly, „Lady Dior” inspirată de Prințesa Diana și faimosul model „Monogram Mirror” Louis Vuitton, purtat de Paris Hilton și Kim Kardashian. Toate acestea și multe alte modele au fost admirate la Art Safari.

#RebelsWithACause 

Încă din anul 2021, glo™ își asumă misiunea de a fi un implicat și important susținător al comunității artistice, de a aduce un plus de valoare pe scena creativă locală.

Stai pe blogul glo™ ca să cunoști noi artiști români #RebelsWithACause pe care glo™ îi sprijină și promovează și să afli care sunt evenimentele la care te invităm in 2024.

 *(18+) glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.