Muralul câștigător Eco-graffiti este "Love at first swipe", creatia gloerului talentat Iluc

cfa banner articol
Luni, 29 Nov. 2021

Muralul câștigător Eco-graffiti este "Love at first swipe", creatia gloerului talentat Iluc

Bucureștiul a devenit în ultimii ani o adevărată capitală artistică, cu un spirit unic.

Mai nou, este și locul perfect în care #glorebelswithacause transforma spatiile urbane in oaze verticale de aer proaspăt.

De aceea am creat seria de murale Eco-graffiti prin care ne-am propus să aducem culoare în oraș printr-o altfel de expoziție, una pe care poate oricine s-o vadă, pe zidurile clădirilor din București.

Artiștii din echipa Sweet Damage Crew in parteneriat cu One Night Gallery au transformat aproape 1.000 de metri pătrați de ziduri în opere de artă. Ultimul mural din seria Eco Graffiti a fost creatia unui gloer talentat, @iluc, care a răspuns la provocarea Call for artists, si a castigat premiul cel mare, dar și votul de popularitate pentru că a dat un twist fresh temei concursului, Love at first swipe.

Iluc este un street artist născut în Botoșani, cunoscut în trecut și sub numele The Fly și care adoră să creeze opere unice bazate pe forme geometrice inspirate din folclor. Poți vedea creații de-ale lui în mai multe orașe: București, Iași, Botoșani, dar și în afara țării, în Moldova, Serbia sau Germania

Hai să-l cunoaștem mai bine pe câștigătorul muralului Love at first swipe.



ÎNTREBĂRI

1. Care a fost prima imagine care ți-a venit în minte atunci când ai văzut tema Love at first swipe?

Fiind o tema destul de vasta, prima imagine care mi-a venit in minte a fost cum as putea sa integrez tema in stilul meu, dupa care am inceput sa lucrez la schita.

2. Cum ți se pare că este reprezentată dragostea din era digitală în arta contemporană?

Modul in care artisti pot transpune dragostea sau un sentiment de iubire tine de fiecare artist si de stilul acestuia, de la inimi realiste, la stilizari simple ale dragostei sau simbolurile acesteia.

3. Cum ți-a venit ideea vizualului? Povestește-ne un pic procesul tău.

M-am tot gandit mai multe zile la rand, in primul rand daca sa particip la acest concurs, iar in al doilea rand ce as putea face. Am plecat de la o idee pe care am incercat sa o transpun intr-o schita digitala, dupa care mi-am dat seama ca nu arta asa de bine pe cat imi doream, iar procesul a continuat cu mai multe incercari pana cand am reusit sa ajung la forma actuala.


love img

4. De ce crezi că lucrarea ta a luat și premiul de popularitate? Ce crezi că a făcut oamenii să relaționeze cu ea?

Cu siguranta aportul prietenilor si apropiatilor a fost unul mare, deoarece povestind despre acest concurs cu mai multi oameni, o parte din ei au inceput sa vorbeasca la randul lor cu alti oameni si tot asa. La o prima vedere lucrarea este una simpla, dar analizand-o observi toate layerele de culoare care sunt foarte bine delimitate, tind sa cred ca oamenii au relationat cu acest lucru simplu-complex.

5. Cu ce idee vrei să rămână trecătorii care vor trece pe lângă muralul tău?

Pentru mine, cel mai important lucru este ca omenii sa scoata capul din pamant, dupa care ei vor decide daca muralul o sa le transmita ceva sau nu.

6. Ce e #breakbinary în arta contemporană românească?

Consider ca #breakbinary este felul in care artistii incearca sa se evidentieze prin stiluri diferite (cromatica, forme).



Suntem #glorebelswithacause și ne pasă de ce te inspiră. De aceea, am transformat spațiile urbane în oaze verticale de aer proaspăt cu ajutorul artiștilor.

Eco-Graffiti e #funforgood. Pereții au devenit suport de artă #binarybreaking cu rolul de a purifica aerul. Fiecare pictură murală are capacitatea de purificare a circa 4 copaci maturi.

Tu ai văzut seria de murale? Care este preferatul tău.


Ecograffiti

Acceptă notificările

🔔

Rămâi la curent cu noutățile și ofertele glo™!

Nu

Thank you! Please check your email inbox to confirm.

Ups, notificările sunt dezactivate! Le poți activa oricând din setări.